banner buss thomas

Tillförordnad chef för Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten AB

Från och med 1 januari 2019 är Thomas Björk tillförordnad chef för Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten AB. Thomas har varit vd för bl a Coop Norrbotten, Modo Hockey, Plannja AB samt Norrbottens lantmän och driver idag sitt eget managementbolag. 

- Efter att ha arbetat i olika ledaruppdrag i 30 år blir nu kollektivtrafiken en ny utmaning. Jag ser fram emot att tillträda min nya roll på Regionala Kollektivtrafikmyndigheten och hoppas bidra till en positiv utveckling för kollektivtrafiken i Norrbotten, säger Thomas Björk. 

I uppdraget kommer Thomas att verka som tillförordnad chef för Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten samt som tillförordnad vd för dess helägda dotterbolag Länstrafiken i Norrbotten AB samt dotterdotterbolagen Serviceresor i Norr AB och Bussgods i Norrbotten AB. I uppdraget ingår även att analysera verksamheten ur ett strukturellt och affärsmässigt perspektiv samt att på styrelsens uppdrag leda rekryteringsarbetet efter ordinarie chef/vd.

- Thomas har en bred erfarenhet av vd-arbete och styrelsens uppfattning är att han kommer att göra ett bra jobb som företrädare för bolaget. Vi önskar honom och hans medarbetare lycka till, säger styrelsens vice ordförande Lenita Ericson.

Rekryteringen startas upp efter årsskiftet och ordinarie chef/vd beräknas vara på plats i slutet av sommaren 2019. Tidigare chef Kenneth Johansson lämnar Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten för rollen som teknisk chef inom Nässjö kommun.