Banner_buss_mats

Ny myndighetschef för Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten

Pressmeddelande

Vid gårdagens styrelsemöte utsågs Mats Aspemo, Leksand till myndighetschef för Regionala kollektivtrafikmyndigheten. Han utsågs även till vd för Länstrafiken i Norrbotten samt vd i dotterbolagen Bussgods i Norrbotten och Serviceresor i Norr. 

Mats kommer närmast från en tjänst som vd för Dalafrakt. Han har dessförinnan haft tjänster bland annat som vice vd för Ejendals i Leksand, vd i Urho Viljanmaa Oy (Jalas), vd för Leksands IF Ishockey samt jobbat som redovisningschef för LKAB Malmberget.

Mats, med rötterna i Norrbotten, kommer att lämna Dalarna för att flytta åter till Norrbotten i samband med att han tillträder den nya tjänsten. 

- Vi är mycket glada att vi har kunnat knyta Mats, med sin gedigna bakgrund, till den här viktiga tjänsten för utvecklingen av kollektivtrafiken i länet. Extra roligt också att det är en "hemvändarfamilj" som vi välkomnar åter till länet, säger Lenita Ericson, styrelsens vice ordförande.

Tillträdet till den nya tjänsten kommer att ske i slutet av augusti, då han efterträder nuvarande tillförordnad vd Thomas Björk, som då har slutfört sitt uppdrag.

  

För mer info kontakta:
Lenita Ericson, vice styrelseordförande i Länstrafiken, 072-725 10 24
Anders Öberg, ordförande Regionala Kollektivtrafikmyndigheten, 070-609 35 63
Mats Aspemo, 070-324 82 82